نقره

نقره – Ag

عناصر آزادفلزهاگروه طلا

بلورشناسی

سیستم تبلور: ایزومتریک

در نقره بلورها بطور معمول واپیچیده اند و به صورت گروه های شاخه شاخه، درختی یا شبکه ای دیده می شوند. به طور معمول به صورت توده های نامنظم، ورقه ای یا پولکی و در بعضی موارد به صورت رشته های ظخیم یا باریک مشاهده می شود.

خواص فیزیکی

سختی(H): 2.5 – ۳

گرانی ویژه (G): به صورت خالص، ۱۰ و بصورت ناخالص تا ۱۲

شکست: دندانه ای

چکش خواری: چکش خوار و شکل پذیر

جلا: فلزی

رنگ و رنگ خاکه: سفید نقره ای – اغلب به رنگ قهوه ای یا سیاه مایل به خاکستری کدر می شود.

ترکیب و ساختار

در بسیاری موارد نقره ی آزاد حاوی مقداری Au، Hg و Cu و در موارد کمیاب تری مقادیر جزئی Pt، Sb و Bi به صورت آلیاژ است. ملقمه، محلول جامد Ag و Hg است.

اساس ساختار آن بسته بندی تنگ مکعبی اتم های Ag است.

سیماهای تشخیص

آن را با شکل پذیری آن، رنگ در سطوح تازه و گرانی ویژه بالا می توان تشخیص داد.

رخداد

نقره آزاد به مقدار کم در منطقه ی اکسیده کانسارهای معدنی گسترش وسیعی دارد. در هر حال، نقره آزاد و در زخایر بزرگ نتیجه ی نهشت از محلول های گرمابی اولیه است. ذخایر اولیه سه نوع است:

  1. همراه با سولفیدها، زئولیت ها، کلسیت، باریت، فلوریت و کوارتز مانند کونگزبرگ نروژ.
  2. با آرسنید ها و سولفیدهای کبالت، نیکل و نقره و باسیموت آزاد. نمونه ای از این دسته، معادن قدیمی نقره فرایبرگ و اشنیبرگ در ساکسونی آلمان و کبالت کاناداست.
  3. با اوانینیت و کانی های کبالت-نیکل، ذخایر یواکیمشتال () بوهمیای چکسلواکی و گریت برلیک در سرزمین های شمال غربی کانادا از این دسته هستند.

بیشتر تولید جهانی از سولفیدها و سولفوسالتهاست. کشورهای اصلی تولید کننده عبارتند از کانادا، پرو، مکزیک و ایالات متحده.

کاربرد

کانسنگ نقره است اما بیشتر تولید جهان از کانی های دیگر مانند آکانتیت، پیروستیت و پیرآرژیریت بدست می آید. نقره کاربرد زیادی دارد که عمده آن ها در لایه حساس فیلم عکاسی، آب فلزکاری، آلیاژهای برنج، ظروف نقره ای و ابزارهای الکتریکی است.

تصاویر


فهرست منابع

کتاب:
راهنمای کانی شناسی جلد۲ – کرنلیس کلاین، کرنلیوس اس، هارلبوت
کانی شناسی غیر سیلیکات ها – مهین محمدی

وب سایت:
http://www.webmineral.com
https://www.mindat.org

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست